Koncepti
0

Renault Twingo Concept

Klix.ba
Renault je konačno otklonio sve sumnje u izgled nove generacije Twinga.

Nakon brojnih spijunskih fotografija i kompjuterski generisanih vizija za sajam automobila u Parizu je rezervisana prezentacija Twingo Concepta, koji na spektakularan nacin najavljuje novi Twingo. Twingo Concept ce svoju zvanicnu premijeru imati tek sutra, kako na Internet prostranstvima tako i na Renaultovom standu u Parizu. Ipak, na nekoliko Internet portala, pa tako i na BH Renault Club portalu, su "procurile" prve fotografije simpatičnog novog minija iz Renaulta.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Na radost javnosti ali i svih ljubitelja marke generisane fotografije koje su najvaljivale novi Twingo su bile prilicno pogresne. Konture automobila su zadrzane, ali kljucni detalji poput svjetla i linija karoserije su na svu srecu dizajnirani u najboljem maniru Renaulta.

[SLIKA]2[/SLIKA]

Twingo Concept naravno karakterise nesto osebujniji izgled nego sto ce to biti slucaj sa velikoserijskim Twingom koji jos uvijek treba biti predstavljen. Ono cega ce se Twingo vjerovatno odreci su moderna, ali ujedno i vrlo skupa LED svjetla i pokazivaci smjera. Takodjer, velike i atraktivne aluminijske felge poznate sa zadnje serije Clia II Sport ce biti dostupne vjerovatno tek uz doplatu.

[SLIKA]5[/SLIKA]

Odlican utisak je potaknut i izrazenim izbocenjima karoserija na blatobranima, a karakter prave male jurilice otkrivaju i dva moderna zavrsetka izduvnog sistema.

[SLIKA]3[/SLIKA]

Ipak, ono sto najvise oduzima dah je unutrasnjost Twinga Concept, koja dovodi daleku buducnost u svakodnevni gradski automobil. Srednja konzola se pruza od podnozja vjetrobranskog stakla do samog kraja putnicke kabine, a istovremeno objedinjuje mnostvo multimedijalnih funkcija, poput mp3 playera ili pristupa Internetu. Funkciju klasicnih displeja i pokazivaca objedinjuje ogromni LCD ekran, koji do sad u ovim dimenzijama nije vidjen u bilo kojem automobilu.

[SLIKA]4[/SLIKA]

Za pogon konceptnog Twinga je odabran potpuno novi 1.2-litreni benzinski turbomotor sa 100 KS. Ovo je ujedno prezentacija i ovog motora koji najavljuje novu turbo eru u Renaultu, a unaci ce se i u ponudi za serijski Twingo.

[SLIKA]6[/SLIKA]

Za sada se novi Twingo u serijskom i nesto siromasnijem izdanju u odnosu na koncept na trzistu ocekuje tokom 2007. godine.

Izvor: BHRenaultClub.com