"SIMPLE"
0

VIDEO / BMW-ov koncept kao svemirski borbeni brod

Sarajevo-x.com
Vozilo je dizajnirano sa sličnom idejom na umu kao i Nissan Land Glider koji će naredne sedmice biti predstavljen na Tokyo Motorshow, pridružujući se tako novoj generaciji vozila koji izgledaju kao motocikli na tri točka.

"SIMPLE" je kompaktno vozilo, dužine tri metra, široko jedan i visoko 1,4 metra. Ima tri točka i rezultat je najboljeg što je BMW tokom godina radio na automobilima i motorima.

"SIMPLE" (Sustainable and Innovative Mobility Product for Low Energy consumption), ima prostora skoro jednako kao i BMW vozila iz serije 3. Težak je samo oko 450 kilograma i pogonjen motorom sa unutrašnjim sagorjevanjem i motorom na električni pogon, a može postići brzinu od skoro 200 kilometara na sat.

BMW-ov "SIMPLE" prolazi zavoje naginjanjem karoserije, a sva naginjanja automatski određuje računalo, ovisno o brzini vozila i uglu okretanja upravljača.

"SIMPLE" prevaljuje stotinu kilometara u kombiniranom ciklusu uz potrošnju od dvije litre goriva, dok isključivo u električnom režimu može učiniti isto s tek 6kWh energije.