Iz 2004. godine
29

Kid Rock prodaje svoj Ford GT, uz njega nudi i potpisanu gitaru

D. B.
Slavni muzičar Kid Rock odlučio je prodati svoj bogato opremljeni i rijetko voženi Ford GT.

Ford GT će biti prodan na aukciji kuće RM Sotheby's, a riječ je o jednom od najlegendarnijih automobila visokih performansi koji su se proizveli u SAD-u. Primjerak koji pripada Kidu Rocku je fabriku napustio u augustu 2004. godine, lakiran je u Mark IV Red crvenu boju, a preko karoserije se protežu bijele linije. To je nekada bila veoma popularna kombinacija.

Zapravo, Ford je proizveo svega 669 primjeraka modela GT lakirana u crvenu i bijelu boju za 2005. modelsku godinu.

Naravno, Kid Rock je uzeo svu moguću opcionu opremu, uključujući aluminijske BBS felge, crvena kočiona kliješta i unaprijeđeni McIntosh stereo sistem te subwoofer.

Automobil je dobro održavan i prešao je svega 4.982 kilometra. Kupac će uz automobil dobiti i poster modela koji je potpisao dizajner Camilo Pardo, kompletnu dokumentaciju, zračni kompresor i gitaru s Kidovim potpisom.

Ford GT pokreće 5,4-litarski V8 motor s kompresorom koji razvija 550 KS i 678 Nm obrtnog momenta, koji omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,3 sekunde i maksimalnu brzinu od 330 km/h.

Unutrašnjost je presvučena crnom kožom, a posebno sjedišta, paneli vrata, armaturna ploča i upravljač. Motor je uparen s manuelnim mjenjačem, a unutrašnjost krase metalna dugmad i prekidači.