Unikatan izgled
31

Italdesignov Nissan GT-R50 razvija 710 KS i košta više od milion dolara

D. B.
Nissan GT-R50 je by Italdesign nevjerovatno je rijedak i poseban automobil, a zbog tih činjenica se uglavnom ne čuje mnogo o njemu. Međutim, poznati automobilski fotograf Larry Chan je nedavno objavio fotografije ovog automobila na svom Instagram profilu.

Karoserija sadrži kombinaciju crvene i zlatne boje te podsjeća na odijelo filmskog junaka Iron Mana te bi se sjajno uklopio u kolekciju egzotičnih automobila prikazanih u filmovima kao što su Saleen S7, koncept aktuelne generacije Acure NSX i neoliko primjeraka Audija R8.

Nissan GT-R50 košta 1,1 milion dolara i jedan je od samo 19 proizvedenih primjeraka te ujedno jedini u crveno - zlatnoj šemi boja. Pored toga, standardna GT-R karoserija je u potpunosti promijenjena, a taj posao je obavila legendarna dizajnerska kuća Italdesign. U ovom slučaju se dakle ne radi samo o raritetu, nego u ekskluzivnom automobilu.

Ispod haube se i dalje nalazi impresivni motor modela GT-R nismo, čija je snaga povećana tako da sada razvija 710 KS i 780 Nm obrtnog momenta. Snaga se šalje na sva četiri točka i definitivno je brži od standardnog modela.

Vezani članci