Opelovo čedo na vrhu
0

Insignia, odlikaš među najboljima

Sarajevo-x.com
Prema rezultatima DEKRA izvještaja o kvarovima 2010. godine, Opel Insignia je vozilo s najmanje kvarova. S indeksom od 96,1% primjeraka bez ikakvog kvara, Opelova popularna porodična limuzina ostvarila je najbolji rezultat od svih testiranih automobila.
Ovo je već druga godina zaredom da je neki Opelov model dobio ovu titulu, i to nakon što je 2010. godine ukupna pobjednica bila Corsa. DEKRA stvara svoje godišnje izvještaje o kvarovima na temelju detaljnih procjena osam tipova vozila u rasponu kretanja od tri kilometra. Izvještaji o kvarovima temelje se na podacima prikupljenim tokom 15 miliona inspekcijskih pregleda na 230 različitih modela.

Otkad je predstavljena na tržištu 2008. godine, Insignia je dobila preko 40 međunarodnih nagrada za svoj privlačan dizajn i inovativna tehnološka rješenja, među kojima je i titula „Automobil godine 2009.“, Opel Insignia nudi cijeli niz visokokvalitetnih i inovativnih tehnologija.

Insigniju krase i dodatne pametne i nagrađivane tehnologije kao što su biksenonska prednja svjetla s devet programa rada AFL+. Još jedna opcija iz više klase koja posebno pridonosi udobnosti vožnje, osobito za one koji su često na putu, ergonomski su oblikovana sportska sjedala s certifikatom liječnika ortopeda okupljenih u njemačkoj Udruzi za zdravija leđa.