Klix Auto godine 2022.
161

Hyundai Tucson je Klix Auto godine, nagrada čitalaca za Mercedes GLB

E. Z.
Hyundai Tucson - Klix Auto godine 2022. (Foto: E. Z./Klix.ba)
Klix.ba tradicionalno početkom nove godine organizuje vlastiti izbor automobila godine. Žiri je imao težak zadatak izbora među vrlo raznovrsnim, ali uglavnom SUV modelima. Kao pobjednik ovaj put izašao je Hyundai Tucson, model koji je već u dvije generacije vrlo popularan u BiH!

Nakon glasanja žirija Hyundai Tucson je vrlo uvjerljivo ponio titulu Klix Auto godine 2022. Pratili su ga Toyota Yaris Cross, Mercedes-Benz GLB i Ford Puma, koji su bili vrlo izjednačeni. Finalisti ovogodišnjeg izbora, lako je primijetiti, odreda pripadaju segmentu SUV-ova ili crossovera, pa čak i kompaktni C4, koji u svojoj novoj generaciji otvoreno koketira s crossover formom. Jasan je to pokazatelj aktuelnih trendova i sklonosti tržišta, a ovogodišnji Klix Auto godine svakako se već dokazuje kao jedan od najpopularnijih SUV-ova, kako na našem tržištu tako i globalno.

Kvaliteti, praktičnost i udobnost koju je imao prethodni Tucson s novom generacijom su dobili novu dimenziju kroz vrlo originalan dizajn te odličan odnos uloženog i dobivenog. Bodove Tucsonu je, također, donijela i vrlo moderna i dobra ponuda motora uz prisustvo vrlo ekonomičnih dizelskih opcija, snažnih benzinskih, ali i vrlo savremenih hibrida.

Uz glavnu nagradu Klix Auto godine, internet portal Klix.ba organizovao je i nagradu Klix Auto godine čitalaca, gdje su putem ankete postavljene na internet portalu Klix.ba posjetioci i čitaoci birali između jednog od 7 finalista za Klix Auto godine. Nakon prikupljena 8.523 glasa čitaoci portala Klix.ba odlučili su da nagrada Klix Auto godine 2020. - nagrada čitalaca pripadne Mercedes-Benzu GLB. Na kraju glasanja GLB je osvojio čak 2.433 vaša glasa, dok je drugoplasirani Hyundai Tucson prikupio također impresivnih 2.090 glasova.

Mercedes-benz GLB - Klix Auto godine čitalaca (Foto: E. Z./Klix.ba)
Mercedes-benz GLB - Klix Auto godine čitalaca (Foto: E. Z./Klix.ba)

Uz ove dvije nagrade izabrali smo Klix Auto godine i u ostalim kategorijama, i to:

  • Klix Best Buy Auto godine je nagrada gdje u izbor ulaze automobili za koje je utvrđeno da trenutno daju najbolji odnos uloženog i dobijenog na tržištu novih automobila u Bosni i Hercegovini. Pobjednik u ovoj kategoriji je nova Toyota Yaris!
Toyota Yaris - Klix Best Buy Auto godine (Foto: E. Z./Klix.ba)
Toyota Yaris - Klix Best Buy Auto godine (Foto: E. Z./Klix.ba)
  • Klix Električni Auto godine je nagrada gdje u izbor ulaze isključivo električni automobili koji su dostupni u redovnoj prodaji na tržištu Bosne i Hercegovine. Uvjerljiv pobjednik u ovoj kategoriji bio je Volkswagen ID.4 koji nam je vrlo jasno pokazao kako su električni automobili već dio sadašnjice, čak i kod nas!
Volkswagen ID.4 - Klix Električni Auto godine (Foto: E. Z./Klix.ba)
Volkswagen ID.4 - Klix Električni Auto godine (Foto: E. Z./Klix.ba)
  • Klix Privredni Auto godine je nagrada gdje su u izbor ušli novi privredni i komercijalni automobili, bez obzira na to da li je riječ o automobilima namijenjenim za prijevoz robe ili ljudi, dostupni na tržištu BiH. Nakon prebrojavanja glasova pobjednik u ovoj kategoriji za 2022. godinu je Renault Express!
Renault Express - Klix Privredni Auto godine
Renault Express - Klix Privredni Auto godine

Kao i svake godine i ovaj put nesebičnu podršku za nagradu Klix Auto godine pružila je kompanija Petrol BiH, koja svojim visokokvalitetnim Q Max gorivima već godinama stoji iza svakog Klix Auto testa automobila.

Nagrade pobjednicima bit će uručene individualno u skladu s aktuelnim epidemiološkim mjerama.