Dolaze brojni drifteri
89

Finalna utrka Serbian Drift Championshipa u Bijeljini 1. i 2. oktobra

D. B.
Optima Motorsport klub i Tuning klub organizatori su finalne trke Serbian Drif Championship šampionata koja će se održati u Bijeljini 1. i 2. oktobra.

Drift u Bijeljini podijeljen je na dva dana, od kojih je prvi rezervisan za SDC, odnosno za vozače iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Drugi dan, "Dan šampiona", bit će sadržajniji i tog dana će se odigrati prava borba. Pored dva domaća vozača i dvanaest driftera iz Srbije, očekuje se dolazak i desetak učesnika iz regiona.

Događaj će se održati na stazi Agro market centra u Bijeljini, sudije će ocjenjivati ​​ugao automobila pri prolasku kroz krivinu, blizinu prilaza označenim tačkama, liniju i opći utisak, a mjerti će s ei brzina.

Poenta je da se automobil ne smije "ispravljati", tj. vratiti u poziciju u kojoj bi prolazio kroz krivinu tokom normalne vožnje (bez zanošenja). Sudije odlučuju koji će vozač nastaviti dalje tako što ocjenjuju vožnje oba vozača tokom cijele staze.

Kao glavni zadatak ove godine, Optima motorsport najavljuje podršku unapređenju sigurnosti u saobraćaju i poticanju mladih učesnika u prometu da povećaju osjećaj odgovornosti.

"Ulica nije trkaća staza" slogan je koji će dominirati drift trkama i tuning styling izložbi, a kojim klub želi da podigne svijest mladih vozača o važnosti sigurnosti u saobraćaju.

Na manifestaciji će biti burnouta, "ljutog" starta u mjestu, a bit će održana i izložba modifikovanih automobila te vozila koja imaju "najbolju muziku".

Posjetioci će moći da se voze u "drift taksiju", a svako ko želi moći će da se provoza stazom kao putnik. Program oba dana počinje u 11:00 sati, a finalne trke voze se od 17:00 sati.