Svi su unikati
26

Fiat predstavio pet Topolina na temu Mickeyja Mousea

D. B.
Fiat se pridružio proslavi stogodišnjice Disneyja te je pripremio pet specijalnih i unikatnih primjeraka modela Topolino, koje krase livreje inspirisane Mickeyjem Mouseom.

Četiri automobila je dizajnirao Disney Creatives, dok je peti rezultat saradnje s Disneyevim umjetnikom Giorgiom Cavazzanom.

Cavazzanov dizajn (druga fotografija) je u centru pažnje te kombinuje narandžastu i crvenu temu sa Mickeyjevim likovima. Velika ljubičastna naljepnica je naprijed desno te prekriva branik električnog kvadricikla.

Tu je historijska tema, koja je inspirisana prvim Disneyjevim kratkim filmom pod nazivom "Steamboat Willie". Ovaj primjerak je posebno značajan za fanove jer je film poznat po tome što je napravio put ka sinhroniziranom zvuku u animacijama.

Jedna verzija predstavlja modernu temu koja prekriva karoseriju "M" slovima, a tu su i uvećena Mickeyjeva lica na bokovima u nijansama bijele i zelene boje.

Pripremljena je i apstrakna livreja koja sadrži čitave blokove boja u sekcijama umjesto da se prepliću. Mickey je ovdje prisutan kao kredom nacrtana maketa te ima naučale.

Peti dizajn je inspirisan urbanim grafitima koji se odnose na Mickeyja te sadrži različite citate popularnog animiranog lika.