Prilika za kolekcionare
8

Ferrari Testarossa Pininfarina Spider je od 1990. godine prešao samo 400 kilometara

D. B.
Ferrari je proizveo 7.177 primjeraka modela Testarossa, no produkcijske kabrioletske verzije nije bilo pa je zbog toga Pininfarina Spider "Special Production" zaista poseban.

Riječ je o automobilu proizvedenom 1990. godine, koji je prešao svega 413 kilometara. Kupci su u to vrijeme tražili proizvodnu Testarossa Spidera, no Ferrari je pristao napraviti samo jedan i to za predsjednika FIAT-a Giannija Agnellija. Sve ostale primjerke Testarossa kabrioleta proizvela je druga firma i to određen broj. Radi se o Pininifarini, čija je verzija zaista posebna i poželjna. Sedam primjeraka Spidera je proizvedeno za kraljevsku porodicu Bruneja, kao i još manji broj za druge važne klijente. Upravo jedan od ovih primjeraka ponuđen je na prodaju putem aukcijske kuće RM Sotheby's, prešao je svega 413 kilometara i nikada nije registrovan. Nalazi se u savršenom stanju zahvaljujući restauraciji koja je koštala 177.000 eura i koju su obavili Pininfarinini stručnjaci.

Aukcija je zakazana za 5. novembar, a očekuje se da će novi vlasnik izdvojiti između 1.600.000 i 2.050.000 američkih dolara.