Oživljavanje legende
4

Električni DeLorean će biti predstavljen u augustu

D. B.
Nakon višegodišnjih nagovještaja kompanija DeLorean Motor Company je zvanično potvrdila da će u augustu ove godine predstaviti potpuno električni automobil.

Ceremonija predstavljanja električnog automobila bit će održana 18. augusta, a istog dana će biti saopćeno i njegovo zvanično ime. Detalja o konceptu je malo, no kompanija je otkrila da je sarađivala s Italdesignom koji je najpoznatiji po svom partnerstvu s Volkswagenom, a koji je pomogao i u dizajniranju nadolazećeg automobila. Također, poznato je da će automobil imati legendarna gull-wing vrata kao i slavni DMC-12.

Da stvari budu jasne, kompanija koja radi na električnom DeLoreanu nije ista koja je proizvodila model DMC-12. DeLorean Motor Company iz Teksasa je poznata po restauraciji DeLoreanovih vozila te se smatra najvećim izvorom rezervnih dijelova nekadašnjeg brenda koji je proizvodio originale.

Također, kompanija govori o elektrifikaciji od 2011. godine i tada je spomenut razvoj potpuno električnog DeLoreana s dometom od 160 kilometara, piše Engadget.