auto
0

Desetmilijunta Opel Corsa

FENA
Glumica Esther Schweins izvezla je desetmilijuntnu Opel Corsu s proizvodne trake tvornice u Eisenachu.

Jubilarni automobil je Corsa ecoFLEX 1.3 CDTI s iznimno malom emisijom CO2/km od samo 119 grama. Njemački ministar gospodarstva Michael Glos istaknuo je važan doprinos zaposlenosti i rastu koji je Opel donio, smjestivši svoj proizvodni pogon u Eisenach: "Razvoj automobilske industrije u novim njemačkim pokrajinama vrlo je uspješan, a Opel je odigrao ključnu ulogu u tom razvoju ovdje, u Eisenachu."

Pokrajinski premijer Dieter Althaus naglasio je činjenicu da je Opelova tvornica u Eisenachu, sa svojim visokoučinkovitim proizvodnim procesima, jedna od najvažnijih u pokrajini te pokretač i ponovni zamašnjak automobilske i prateće industrije u Thüringenu. "Zahvaljujući ovom centru u Eisenachu, više od 18.000 ljudi zaposleno je u današnjoj thüringenskoj autoindustriji", rekao je Althaus.

Tvornica u Eisenachu počela je s radom 1992. godine. Corse zadnje generacije proizvode se od kolovoza 2006., nakon ulaganja od 150 milijuna eura u novu proizvodnu liniju. Zajedno s modelima proizvedenima u španjolskoj tvornici u Zaragozi, dosad je prodano oko 550.000 novih Corsi.