Za kampovanje
55

Departure One je kombinacija kamp kućice i čamca

Klix.ba
Tržište vozila za kampovanje je konstantno u razvoju, a u ponudi ima mnoštvo sjajnih kampera. kamp kućica, kombija i buseva. Jedna kamp kućica se izdvaja, a to je Departure One.

Radi se o njemačkom vozilu koje predstavlja kombinaciju kampera i motorizovane kamp kućice-čamca.

Departure One se može koristiti na kopnu i u vodi te predstavlja savršeno rješenje za ljude koji "čuvaju i cijene svoju slobodu i neovisnost te teže ka tome da imaju različite opcije tokom putovanja".

Kompletna kamp kućica je duga devet metara te nudi dovoljno prostora za četiri osobe na dva udobna kreveta smještena u prednjem dijelu. Odmah iza prostorije za spavanje je kabina koju vozač koristi kada upravlja vozilom kada je u vodi, kontroliše pravac i pogon snage 15 KS. U unutrašnjosti je još jedna prostorija s kuhinjom, kao i ugao za jelo, a tu se može napraviti još prostora za spavanje. Također, na stražnjem dijelu je mala terasa.

Vozilo je dizajnirano prema standardima u Evropi te zadovoljava najviše sigurnosne standarde na kopnu i na vodi. Kompanija koja ga proizvodi ima mogućnost modificiranja kako bi Departure One bio legalan i izvan Starog kontinenta.

Kada nije spojena na električnu mrežu, kamp kućica se hladi i zagrijava pomoću specijalnog sistema koji radi na benzin. Naravno, u unutrašnjosti je tuš kabina, kao i toalet.

Cijena kamp kućice u Njemačkoj iznosi 58.000 eura, a dostupna je u nekoliko boja.

Vezani članci