auto
96

Buick Avista postao Opel Calibra u digitalnom svijetu

Klix.ba
Zadivljuući koncept Buick Avista je "posudio" svoje "tijelo" Opelu za novi nezvanični render, koji pokazuje kako bi mogao izgledati sportski coupe Calibra.

Studio X-Tomi Design iz Mađarske je objavio render baziran na konceptu Buick Avista koji je dobio Opelove oznake, redizajniranu prednju masku, farove, prednji branik i naplatke.

Inspiraciju je pronašao u glasinama o nasljedniku modela Calibra o kojem se priča već nekoliko godina. No, izgleda da njemačka kompanija ima drugačije planove jer je već objavila teaser GT koncepta, koji će debitovati na Sajmu u Ženevi. Još uvijek nema zvanične potvrde o produkcijskoj verziji, ali bi se to veoma lako moglo dogoditi.

Opel Calibra je bila sportski coupe s dvoja vrata, baziran na modelu Vectra, prethodniku današnje Insignije. Proizvodnja je trajala od 1989. do 1997. godine, a Calibra je bila poznata po niskom koeficijentu otpora zraka. Širom svijeta je prodano 239.118 automobila.

Godine 2007. je Opel predstavio koncept GTC, koji je nagovještavao "oživljavanje" Calibre, no, od tada se sličan model nije pojavio.

Vezani članci