Labuđi pjev
17

Bugatti se s tri specijalna primjerka oprašta od Chirona

D. B.
Bugatti dugo nije predstavio novi model jer radi na proizvodnji i dostavljanju postojećih modela.

Centodieci je počeo stizati do kupaca prošle sedmice nakon što je kompleksni program razvoja okončan u maju. U međuvremenu je Bugatti bio na Top Marques događaju u Monacu te je pokazao specijalnu verziju Chirona. Unikatni hiperautomobil sada dolazi do kraja svog životnog ciklusa, a posljednji primjerci modela Chiron i Chiron Sport za Evropu dobili su specijalnu pažnju.

Specijalna verzija je nazvana Bugatti Chiron L'Ebe, a kompanija je odlučila proizvesti samo tri primjerka. Sva tri odaju počast kćerki osnivača kompanije Ettorea Bugattija, koja je njegovo najstarije dijete. Jedan će biti standardni Chiron, dok će preostala dva biti bazirana na Chironu Sport.

Specijalnu verziju krasi plavi izloženi karbon sa zlatnim ukrasnim linijama. Ovi detalji su vidljivi i na EB oznakama, rešetki hladnjaka i dijelovima pokrova motora, dok su felge urađene u sličnoj nijansi. Ispod pokretnog stražnjeg krila nalazi se L'Ebe logotip, koji je prisutan na pločicama pragova i naslonima za glavu. Šema boja na panelima vrata vozača i suvozača je suprotna.

Ovaj specijalni model će definitivno imati posebno mjesto u Buggatijevom katalogu, posebno jer predstavlja "labuđi pjev" za Chiron u Evropi.

Standardni Chiron i jedan Chiron Sport L'Ebe su već dostavljeni, a posljednji Chiron Sport će kupac dobiti do kraja mjeseca.