Nije daleko stigao
40

Britanac kupio Ferrari 488 GTB, a onda ga "razbio" nakon tri kilometra

D. B.
Britanac koji je kupio Ferrari 488 GTB nije dugo vozio svoj novi automobil jer je već nakon prvih nekoliko kilometara doživio nesreću.

Policija u je saopćila da povrijeđenih u nesreći nije bilo, ali su ego i novčanik vlasnika sigurno pretrpjeli udarac. Ferrari 488 GTB je proizveden 2017. godine i kupljen je u Derbyju u Engleskoj, a vlasnik je nakon samo tri kilometra doživio nesreću i oštetio svoj automobil.

Inače, riječ je o Ferrariju lakiranom u Rosso Corsa boju, koji je od izlaska iz fabrike prešao 21.565 kilometara. Prethodno je imao dva vlasnika, a opremljen je Carbon paketom koji podrazumijeva karbonske komponente i višu cijenu.

Ferrari 488 GTB pokreće 3,9-litarski V8 motor koji razvija 669 KS, od 0 do 100 km/h ubrzava za oko 3 sekunde i dostiže maksimalnu brzinu od 330 km/h.

Kako je tačno došlo do nesreće, nije poznato, ali je očigledno da je automobil završio na ivičnjaku i udario u zaštitnu ogradu, a na fotografijama je vidljivo da je okrenut u suprotnom smjeru. Šeta je nastala na prednjem dijelu, braniku, prednjem poklopcu i svjetlima.