auto
18

BMW pripremio M4 Competition Sport ekskluzivno za špansko tržište

Klix.ba
Njemačka kompanija BMW je predstavila svoj M4 Competition Sport, koji će biti ponuđen isključivo u Španiji.

BMW M4 CS je ograničena specijalna verzija koja je povezniva između standardnog modela M4 Coupe i snažnog M4 GTS-a. Proizvodnja GTS-a je ograničena na 700 automobila, a CS će biti mnogo rjeđi, jer BMW planira proizvesti samo 60 automobila i prodavati ih po cijeni od 132.900 eura. Cijena standardnog modela M4 iznosi 92.099 eura.

BMW-ov 3,0-litarski šestocilindrčni motor je tuniran na 450 KS, što je više za 25 KS u odnosu na standardnu konfiguraciju. Snaga se prenosi na stražnje točkove putem sedmostepenog mjenjača s duplim kvačilom.

CS za razliku od GTS-a ima stražnje sjedište, ali i karbon keramičke kočnice koje smanjuju težinu za 13,5 kg u odnosu na one koje posjeduje standardni M4. Automobil je težak između 1.510 i 1.590 kg.

BMW M$ CS će se prodavati sa 20-inčnim naplacima od legura, koji su srebrene boje. Automobil posjeduje adaptivnu M šasiju i diferencijal, kao i neke M Performance dodatke od karbonskih vlakana poput prednjeg lip spojlera, stražnjeg spojlera, retrovizora, pragova i stražnjeg difuzora.

Kupci će moći naručiti automobil u bijeloj, plavoj i crnoj boji, a moći će kombinirati i s različitim bojama unutrašnjosti. Uz doplatu će biti moguće dobiti dodatnu opremu poput pobiljšanog audio sistema, head-up ekrana i slično.

BMW će početi primati narudžbe uskoro.