Pratnja za novi X3
24

BMW i Specialized uz novi X3 predstavili i Turbo Levo FSR 6Fattie

Klix.ba
BMW je uz predstavljanje novog X3 objavio i posebnu saradnju s markom bicikala Specialized koja je za ovu priliku pripremila zaista poseban model pod imenom Turbo Levo FSR 6Fattie.

BMW i Specialized, kao dvije marke koje konstantno pomjeraju granice inovacija, kvaliteta i dizajna, napravili su jedinstvenu saradnju. Zajedničkim snagama i idejama dizajneri BMW-a i Specializeda su radili na najvažnijem modelu Specalizeda, biciklu Turbo Levo koji kombinuje električne baterije i motor s naprednom tehnologijom bicikla s naprednim ovjesom naprijed i nazad, kao i ostalim vrhunskim komponentama.

Očekuje se da će ova ograničena edicija modela Levo stići na odabrana tržišta u augustu ove godine u Specialized i BMW prodajnim salonima.

Specialized for BMW Turbo Levo FSR 6Fattie je kompatibilan s posebnom aplikacijom "Mission Control" koja pruža potpunu kontrolu nad dometom i potrošnjom baterije u biciklu. Ovo korisniku omogućava da podesi rad elektromotora prema ličnim potrebama i željama te da prati i analizira svoje vožnje.

Turbo Levo nije klasični električni bicikl, nego pojačava snagu okretanja pedala, čime omogućava duže vožnje, a što je najvažnije, više zabave planinskim stazama. Srce efikasne i snažne Turbo Levo tehnologije je Li-Ion baterija i prilagođeni motor, koji su neprimjetno integrisani u aluminijski okvir visoke čvrstoće. Ova vrhunska integracija osigurava izvrsnu distribuciju težine i vrhunsku vožnju biciklom.

U saradnji s BMW-om Specialized je prilagodio Turbo Levo posebnim dizajnom i bojama karakterističnim za modele BMW-a pa u skladu s filozofijom "sport activity" modela kao što je BMW X3, ovako prilagođen Turbo Levo čini se kao idelna dodatna oprema za novi SUV iz Bavarske.

Vezani članci