auto
0

BIHAMK dobio certifikat ISO 9001:2000

Klix.ba
U 2004. godinu Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) ulazi sa još jednom potvrdom visokog profesionalnog nivoa u obavljanju svojih temljenih aktivnosti.

Naime, na zvaničnoj provjeri koju je krajem 2003.godine obavila certifikacijska kuća SGS (Société Générale de Surveillance SA), čije je sjedište u Cirihu, potvrđena je usklađenost upravljanja sistemom kvaliteta u okviru pružanja usluga pomoći na cesti, informacija i drugih usluga vozačima sa međunarodnim standardom ISO 9001:2000. Zvanična ceremonija uručenja certifikata obavljena je tokom Svečene Skupštine BIHAMK-a, kojoj je BIHAMK na najbolji mogući način obilježio 58 godina postojanja i djelovanja.

Visok ugled Službe pomoć – informacije BIHAMK-a potvrđen je još 2000. g dobijanjem certifkata međunarodnog standarda ISO 9002:1994, kada se BIHAMK svrstao u grupu od desetak evropskih autoklubova sa istim certifikatom. U skladu sa nedvosmislenim opredjeljenjem rukovodstva i zaposlenih u BIHAMK-u da u pružanju svojih usluga budu na nivou najviših standarda, tokom protekle godine ovaj međunarodni standard usklađen je sa zahtjevima standarda ISO 9001:2000. Implementiranje i certificiranje sistema kvaliteta označava nastavak započetog i nikad završenog procesa usavršavanja sistema kvaliteta sa ciljem permanentnog podizanja kvaliteta usluga na viši nivo i povećanja zadovoljstva korisnika usluga.

Certifikast ISO 9001:2000 je potvrda da je sistem upravljanja kvalitetom u sistemu pružanja pomoći na cesti, informacija i drugih usluga vozačima, za koji je i do sada dobijen veliki broj priznanja, na izuzetno visokom nivou, te da BIHAMK s pravom pripada velikoj AIT porodici auto-moto klubova uključenih u svjetske organizacije, projekte i proces opće globalizacije.