Čitatelji Auto Bilda
0

Audi A4 najljepši na svijetu

Sarajevo-x.com
Audi osvaja uzastopne pobjede za dizajn "Auto Bild Design Award": Nakon što je model TT ponio titulu najljepšeg u 2006. godini, a godinu kasnije njegovim stopama krenuo R8, ovogodišnji pobjednik u "izboru ljepote" ali i ukupni pobjednik – najbolji među najboljim u klasi "limuzina i kombi vozila" - je, prema čitateljstvu prestižnog stručnog časopisa "Auto Bild", upravo on: Audi A4.

Ništa manje uspješni nisu bili ni ostali pripadnici Audi-porodice: A3 je proglašen najboljim automobilom u kategoriji „malih i kompaktnih vozila“, dok je pobjednik u segmentu „terenskih i SUV vozila“ Audi Q5.

Čak 42.000 čitatelja časopisa „Auto Bild“ glasalo je za najljepše dizajnirani automobil. Pred njima je stajao izbor od preko 100 automobila u sedam kategorija. Inače, ovaj stručni magazin dodjeljuje nagradu za najbolji dizajn od 2006.godine. Svake godine titulu ukupnog pobjednika ponio je neki od Audi modela.

Ovogodišnjim pobjednikom među terenskim i SUV vozilima proglašen je automobil koji još nije ni doživio uvođenje na tržište – Audi Q5. Osim toga, u izboru za najljepše vozilo Audi Q5 se plasirao na treće mjesto.

I uspjeh modela Audi A3 postao je praktično uobičajen: više od 23 % čitatelja Auto Bilda dalo je svoj glas za Audi A3 u kategoriji unaprijeđenja proizvoda.

Veliki uspjeh Audi je zaokružio u kategoriji „studija i koncept-vozila“ s drugoplasiranim Audi A1 project quattro.

Ceremonija uručenja ovogodišnjih nagrada i priznanja časopisa Auto Bild upriličena je u okviru Auto salona u Parizu. Nagrade je za Audi preuzeo Rupert Stadler, predsjednik Uprave koncerna AUDI AG.

Tokom mjeseca oktobra kupcima se nude pogodnosti pri kupovini određenih Audi modela po posebno povoljnim uslovima: Audi A6, najupješnija poslovna limuzina na svijetu, Audi Q7, najbolje SUV vozilo svoje klase.

Ponuda vrijedi za ograničeni broj pojedinih modela automobila. Ušteda iznosi od 5.000KM do 13.000KM i zavisi od modela i opreme automobila.