Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Jeramy, pa u feudalizmu je to pravo \'prve bracne noci\' bilo upraznjavano i u britaniji. Uostalom kao sto se i danas desava. Bogati \'feudalci\',nude im se devojke same. Sponzorusica na svakom koraku. Odoh ja,da vozim ovaj hyundai sto su mi dodjelili.hahaha
@ Selma: vecih gluposti od ovih koje si napisala odavno nisam cuo. bilo kako bilo , ja znam da su srbi potomci Turskih gospodara Turskih bogatih familija koji harase srbijicom 500 god. a srbi su im bili obicni kmetovi i sluge za teske fizicke poslove. i jedino sto jos mogu reci: hvala Bogu da NISAM krivo(pravo)slavac! ja nista izmislio- knjige napisale, :)). Uzdravlje! :p a tesla moguce bijase pametan cikica, ali ova srbadija danasnja- Boze me sacuvaj, glupani teski koji ne znaju ni kw pretvoriti u ks, :).
Bravo Selma! Poljubim te u gornje i donje usnice pametne.
@Jeremy.Pa ja kao obicna pjevacica znam odgovor! Nikola Tesla,sin Pravoslavnog svestenika,deklarisan Srbin davne 1934 godine na simpozijumu naucnika u Newyorku! Inace Jeremy,i ti i ja Selma smo takodjer Srbi! Hajmo zapjevat \"malo se poigraj puls je malo opipaj....\"
@ nepotpisani papak: mozes da seku povedes da nam cucla a ti dodji da gledas..imaces pop-corn gratis! to jedino ti mozes, tupane tupi. _ebo ti \"brzinometar\" pleme, osnovne stvari ne znas.
O automobilizmu mogu da ti predajem. Takodje,knjigu mogu da napisem. A tvoje homoseksualne nagone zadovoljavaj u krugu \"avlije\". Za pocetak jedno kviz pitanje za tebe. Brzinomer u automobilskoj industriji koji je u primeni i dana danas, radi po patentu kog pronalazaca?
@ srbijanac: ukalkulisao sam ti seku, BRE ! prije nego otvoris pogane zvalje- procitaj (ako znas citati!?) koje slovo o automobilizmu. konju maloumni.
Mislim da smo svi u pravu. Po britanskom standardu UK je tacno da je 1bhp=0.7457 kw. A takodje po metrickom standardu je kilovat 1.36 ks. Ne treba me odmah na \"linch\" staviti. Sta ces,sta j@bani politicari zaseru,mi normalni ljudi koji volimo auta npr,moramo da patimo. Elem,ono sto je bitno kod dizelasa,je veliki \"tourk\" obrtni momenat. Zato ja cenim dizelase. Mada,ako citate \"uputstvo za upotrebu\" garancija je ukinuta ako se dizelas vozi iznad 2200 m nadmorske visine. Pise takodje i za mecku M-320, Grand Cheroki i 90%drugih dizelasa. Pozdrav svima. Evo napustam sajt,nisam raja jer pricam ekavicu.:(
a sto morate na svaku jeb*nu temu da ubacite i nacionalizam, eto covjek se malo nasalio i sta, jesi ti u pravu jagomir da je 1KW=1,36 KS i sta sad on se nasalio malo a ti odmah po njemu, polako bolan smiri tenzije malo j*bo vas nacionalizam i sve vise, kad ne svakoj j.benoj temi morate da se.rete. i samo da znas da sam bosnjak i musliman da ne bi pomislio nesto trece.
@srbijanac \'\'lepo\'\' su vas ucili samo da se \'\'delite\'\'... Za tvoju informaciju 1kw = 1,36 KS. Jako si \'\'smesan\'\' sa svojom ekavicom. Da znas kalkulisati do sada bi vec skontao da ti ovdje nije mjesto!!!
Odnos kilowata i hp-konjske snage je 0.7457. Tako kada uzmemo 77 kw i podelimo sa 0.7457 jednako 103.258 konjske snage. Jeremy mozda kalkulise i sebe kao vozaca? Hehehe
77 kw = 104, 72 PS (konjskih snaga)
hmmm mislim da im matematika nikako nije jaca strana - 77 kW (109 KS) ??? kako je 77kW 109 KS maaaajke vam???