Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ybo majku dokle je retardacija dosla da je narucivanje i dostava hrane postala biznis.....
Biznis je kad olaksas lijenim ljudima bilo sta
Pa vidi pajdo, ima ljudi koji rade i cija je satnica mnogstruko veca od tvoje. Kad se kuha, kuha se, kad se kupuje hrana iz restorana, onda se naruci. Meni treba sat vremena da odem i da se vratim do restorana koji je udaljen 5 kilometara po guzvi, a dostavu platim 2 marke. Za tih sat vremena mogu zaraditi 25 puta vise ako sjedim i radim, a ionako radim od kuce.
Kisla im Glooovo. Sirotinja iz Azije su dostavljaci, voze kroz crveno, voze kontra smjerom, noću nemaju svijetla, voze 24h ne odmaraju se, ginu ko žuti. Moderni robovi Glovo i Wolt.
sto nas boli qratz dal se glovo zatvara u Slo?
Slovenija u svemu prednjači. Halal vjera što su ih ukinuli.
Kažu ne usplati se, kurir triput okrene pedale i preleti u Austriju
Kisla mi glovo
Opet neuki novinar, Gloovo je preuzeo e-hranu, ne e-food.
Naravno da će propasti i kod nas, raja malo naručivala da komšiluk vidi al kad treba platiti dostavu svima ruka teška.
Konkretan razlog toga je što je Slovenija mala i malo-malo se desava da se dostavlja i zapucaju jedni u druge
Da im se isplati, ostali bi.
Kolika je zarada u Gloovu ili Korpa Sarajevo isplati li se to raditi?
isplati, ozbiljna lova se moze zaraditi u Korpi.
Većih škrtaca i cicija od ovih Slovenaca ja nisam upoznao ljudima je 1 euro kao neboder od 486 spratova. Gdje će oni naručiti hranu pa to je trošak , oni odu naberu gljiva u šumi i jedu 5 dana gratis.
Izbrisao sam obje aplikacije
Glovo, UberEats i svi drugi “dostavljaci” propadaju. Sljedeca je Korpa sa suludim naplatama
skupa radna snaga. naplacenu dostavu od korisnika kompletnu dadne dostavljaču.
Kad u nekom selu neki čovjek napravi burek i hoće da ga proda za 2KM i tako zaradi 0,5KM, dođe neka firma iz Kalifornije i hoće da mu od tih 0,5KM uzme 0,2KM. A to radi tako što zaposli roba, poput ovoga na slici.
Nisam nasao jednom da prodaju po 1 km ili vise istu hranu koju kad odes u restoran sam ima nizu cijenu. Da ne govorim kad dodaju na racu "povecane potraznje" neki fee, pa onih nekih 0,20. Pa kad me pita koliko cu ostaviti dostavljacu da im kazem, a ja ostavim svakako od sebe. Preskupo sve u svemu i bezobrazno
Pa ti onda sjedi u auto, potrosi gorivo, potrosi vrijeme cekajuci u guzi na semaforu i ustedi marku na hrani, a potrosi 20 u gorivu i izgubljenom vremenu koje si mogao iskorisitit da zaradis duplo.
Upravo to i radim. Na prevarama niko nije zadrzao biznis pa nece ni ovi
Glovo i lieferando i ostali su losi i za kupce i za uggostitelje