Donosi niz promjena
5

AC Schnitzer pripremio paket za BMW Seriju 5 i i5

D. B.
AC Schnitzer je predstavio niz poboljšanja za Seriju 5 i i5, kojim je dodatno "začinio" BMW-ov sedan.

Trenutno se modifikcije fokusiraju na unapređenje aerodinamike, a u ponudi su i nove felge te optimizirani ovjes. Pored toga, u razvoju su poboljšanja performansi za odabrane benzinske i dizelske motore, koja će biti dostupna u budućnosti.

AC Schnitzer je svoj program za G60 BMW Seriju 5 započeo prošle godine i to različitim setovima laganih felgi AC1, AC3 i AC4 dostupnih u veličini od 19, 20 i 21 inč, a sada je sedan dobio novu dozu vizuelnih promjena, koja podrazumijeva suptilni body kit. Ovaj paket je dostupan sa svim verzijama Serije 5 pod uslovom da su u fabrici opremljeni M-Sport paketom opreme.

Istaknuti prednji spliter je uparen s odgovarajućim pragovima, dok su nazad dva spojlera, po jedan na krovu i poklopcu prtljažnika. Tu je i dodatak na stražnjem braniku, koji štiti od ogrebotina prilikom utovara tereta u prtljažnik. Vlasnici imaju opciju unapređenja unutrašnjosti novim aluminijskim papučicama, naslonom za nogu, specijalnim detaljima za iDrive kontroler i držač ključa.

AC Schnitzer nudi i nove opruge i distancere. Verzije sa stražnjim pogonom, uključujući 520i, 530i, 520d i 523d mogu se spustiti za 15 do 20 mm, dok verzije s pogonom na sva četiri točka, u koje spadaju 530i, 520d i 523d xDrive mogu biti bliže tlu za 25 do 30 mm. Crni distanceri od anodiziranog aluminija dodaju po 10 mm širine sa svake strane.

Većina pomenutih poboljšanja je dostupna i za potpuno električni BMW i5 sedan, koji ima identičan dizajn kao i Serija 5 sa SUS motorom. Isto se odnosi i na G61 Touring verzije modela, ali s izuzetkom dvostrukog stražnjeg spojlera rezervisanog za sedan.

Aluminijske felge koštaju do 5.890 eura ovisno o veličini, dizajnu i završnoj obradi. Cijena body kita je 1.290 eura, za pragove je potrebno izdvojiti 840 eura, a za lip spojler 540 eura. Krovni spojler će vlasnike koštati 490 eura. Opruge je moguće dobiti po cijeni od 490 eura, a distanceri koštaju 232 eura.

Vezani članci