|

Žrtve poručile Dodiku: U Srebrenici je počinjen genocid, to ste potvrdili 2005.

Žrtve poručile Dodiku: U Srebrenici je počinjen genocid, to ste potvrdili 2005.
189
Klix.ba
12.4.2019. u 13:15
0
komentara
189

dijeljenja
Žrtve poručile Dodiku: U Srebrenici je počinjen genocid, to ste potvrdili 2005. Foto: N. G./Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas izjavio da se u Srebrenici tokom rata dogodilo ”užasno teško stradanje, koje je pokazalo svu golgotu i okrutnost rata”, dodavši da Bošnjaci pokušavaju da izgrade mit o Srebrenici, reagiralo je Udruženje žrtava i svjedoka genocid.
"Poštovani predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Mitologija je srbijanska Ahdnama/Povelja, s kojom živite vijekovima. I sam 'otac nacije' Dobrica Ćosić u svojoj knjizi detaljno pojašnjava o srbijanskoj/srpskoj laži. Pročitajte!
Mi ne stvaramo mit, niti imamo potrebe, niti želimo Vama oduzeti tu titulu. Mi poštujemo odluke međunarodnih institucija, kao što su Ujedinjene nacije i Evropska unija, koje su svojim odlukama potvrdile da je u Srebrenici počinjen Genocid od strane VRS i MUP RS. Vi sve to dobro znate i potvrdili ste to 2005. godine i prenesite tu istinu svojim unučadima. A Bog će nam suditi", kaže se u pismu koje potpisuju predsjednica Udruženja "Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović, te predsjednica Udruženja Žena Podrinja Bratunac Šuhra Sinanović.

Podsjetimo, Dodik je u izjavi novinarima, uoči konferencije o temi “Srebrenica, stvarnost i manipulacije”, koja je danas počela u Banjoj Luci, naveo je da je činjenica je da Srebrenica nije bila nikakva tema sve do dolaska Paddyja Ashdowna u BiH.

"Odjednom su se sjetili da to naprave kao mit, koji je potreban svakom narodu, a Bošnjaci nisu imali nikakav drugi mit", ustvrdio je Dodik.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.