Kaznu će služiti u Foči
0

Zloglasni ubica zvani "Zenica" danas stiže u BiH, izručen je iz španskog zatvora

M. G.
Siniša Petrić zvani Zenica (Foto: Screenshot)
Siniša Petrić zvani Zenica (Foto: Screenshot)
Danas će zloglasni ubica Siniša Petrić, poznat pod nadimkom Zenica, biti izručen Bosni i Hercegovini, nakon što je u januaru trebao biti izručen našoj zemlji, ali je to odgođeno jer je bio umiješan u incident u španskom zatvoru.

Prema informacijama Srpskainfo, Petrić će stići avionom iz Španije na aerodrom u Sarajevu, a zatim će biti sproveden u zatvor u Foči.

Inače, Petrić je poznat po hladnokrvnim i monstruoznim ubistvima širom Evrope, te se povezuje s organizovanim kriminalom. Bio je desna ruka Luke Bojovića, a stekao je slavu kao član grupe ubica Marinka Magde, koja je izvršila masakr nad 14 ljudi u Vojvodini i Mađarskoj, uključujući stravično ubistvo porodice Petrić u Subotici, gdje je žrtva bio i 11-godišnji Danet Petrić.

Incident u španskom zatvoru nije spriječio proces izručenja, a Okružni sud u Banjoj Luci je prihvatio presudu nacionalnog suda Španije.

Petrić je osuđen na pet godina zatvora zbog organizovanog kriminala i deset godina zatvora zbog posjedovanja ratnog arsenala oružja i vatrenog oružja.