Potrebno 6 miliona KM
394

Zeničani ovog ljeta bez kupanja na bazenima, spas od vrućina će tražiti u drugim gradovima?

E. M.
Bazeni i prošle godine bili s manjkom vode (Foto: E. M./Klix.ba)
Bazeni i prošle godine bili s manjkom vode (Foto: E. M./Klix.ba)
Umjesto modernog aqua parka Zeničani će ove godine ostati i bez jedinog bazena, a od ranije je poznato da je za njegovu rekonstrukciju potrebno blizu šest miliona KM.

Savremeni aqua park za Zeničane na mjestu današnjih otvorenih bazena u Zenici bio je jedno od obećanja gradonačelnika Fuada Kasumovića, a kako saznajemo ove godine neće biti ni gradilišta, a ni otvorenih bazena na kojima bi se Zeničani rashladili u ljetnim danima.

Još prošle godine predstavnici Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima upoznalo je portal Klix.ba o problemima sa kojima se susreću zbog dotrajalosti cijevi, filtera i druge opreme koja je potrebna za nesmetan rad bazena. Upravo zbog navedenih problema prošle godine su više bili zatvoreni nego otvoreni za posjetioce, a problemi su nastavljeni i ove godine.

Kako saznajemo, navodnjavanje bazena više nije moguće izvršiti bez rekonstrukcije vodovodne mreže za navodnjavanje, a čitav projekt rekonstrukcije, kako je i od ranije poznato, koštao bi oko šest miliona KM.

Zeničani će ove godine, baš kako je i gradonačelnik Kasumović naglašavao kao lošu stvar, morati spas od vrućina tražiti na bazenima u drugim općinama i kantonima. Na Gradskom vijeću i Gradskoj upravi Zenice je veliki zadatak, a to je rekonstrukcija postojećih bazena ili izgradnja novog modernog aqua parka, koje je bilo jedno od izbornih obećanja aktuelnog gradonačelnika Fuada Kasumovića.

Podsjetimo, Zeničani su ranije ostali i bez zatvorenog bazena koji je ujedno koristio i jedini plivački klub, a koji je bio u vlasništvu Željezare Zenica. Nakon stečaja Željezare Zenica, bazen je stavljen van funkcije i čeka nove i bolje dane.