Gračanica i Teslić
0

Zaposlenici Addiko banke novogodišnjim paketićima obradovali socijalno ugroženu djecu

S.H.P.
Više od 60 mališana u stanju socijalne potrebe iz Teslića i Gračanice dobili su novogodišnje paketiće od zaposlenika Addiko banke.

Rezultat je to saradnje Addiko banke sa predstavnicima centara za socijalni rad, koji su predložili listu socijalno najugroženijih porodica, a koje su zaposlenici Addiko banke u pratnji Djed Mraza obradovali novogodišnjim paketićima.

"Zadovoljstvo je biti dio ove akcije, prvenstveno zbog radosti mališana koje smo ugostili u našim poslovnicama i uljepšali im novogodišnje praznike", istakla je Nermina Šako, voditeljica poslovnice Addiko banke u Gračanici.

Šako je naglasila da je ova podjela rezultat uspješne saradnje koju imaju sa lokalnim Centrom za socijalni rad.

"Među porodicama čijoj smo djeci poklonili paketiće je i jedna sa četvoro djece, kojima roditelji nisu u mogućnosti kupiti ni slatkiše, ali ni igračke, koje su obavezan dio naših paketića", izjavila je Sanja Radešić Arsić, voditeljica poslovnice Addiko banke u Tesliću i dodala da su osim djece i roditelji bili zaista presretni poklonima koje su djeca dobila.

Paketići su podijeljeni u okviru akcije "Jedna paketić za jedan osmijeh" koju već devetu godinu provode zaposlenici Addiko banke uz podršku obje Addiko banke u Bosni i Hercegovini. Paketić su već ranije podijeljeni malim pacijentima u bolnicama u Mostaru, Sarajevu, Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci.