Susret mladih
248

'Vrijedni pažnje' protiv zanemarivanja, preko granica i barijera

Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s World Vision International u Bosni i Hercegovini organizira dvodnevni Susret mladih pod nazivom "Vrijedni pažnje- protiv zanemarivanja, preko granica i barijera" koji se tokom 11. i 12. rujna/septembra održava u prostorijama Centra za mlade Ivan Pavao II, ulica Gatačka br. 18 u Sarajevu.

Mladi iz različitih općina širom BiH su ovim povodom izveli performans kojim su još jednom poslati snažnu poruku protiv zanemarivanja, ističući kako su djeca i mladi u BiH vrijedni pažnje.

Cilj dvodnevnog susreta koji će biti uprililičen u okviru kampanje Vrijedni pažnje u BiH je povezati mlade iz različitih krajeva BiH, razmjena mišljenja i perspektiva, te zajednički rad na problematici zanemarivanja i nasilja nad djecom u bh obiteljima, zajednicama i društvu.

Na dvodnevnom susretu mladi će imati priliku raditi na unapređenju znanja o svepristunom problemu zanemarivanja djece i mladih u BiH, i učiti o važnosti i ulozi mladih u njegovom zaustavljanju. Prožet interreligijskom i i interkulturalnom dimenzijom, susret će, također, biti prilika i za diskusiju o važnosti uključivanja vjerskih zajednica i instiutucija u rješavanje ovog društvenog problema.

Dodatna vrijednost susreta bit će svjedočanstva i životne priče mladih REYN mreže i pokreta mladih Vrijedni pažnje koje će mladi imati priliku čuti u formi Žive biblioteke.