Vri u skupštinskoj sali: Sjednica prekinuta zbog navodne Dodikove psovke

Vri u skupštinskoj sali: Sjednica prekinuta zbog navodne Dodikove psovke
79
Piše: G. D.
24.11.2014. u 20:43
200
komentara
79

dijeljenja
1/7 Foto: Klix.ba
2/7 Foto: Klix.ba
3/7 Foto: Klix.ba
4/7 Foto: Klix.ba
5/7 Foto: Klix.ba
6/7 Foto: Klix.ba
7/7 Foto: Klix.ba
Konstitutivna sjednica Narodna skupštine je prekinuta nakon što su poslanici opoziciji rekli da je Milorad Dodik opsovao majku Branislavu Borenoviću. Pored Borenovića, psovku su navodno čuli i Vukota Govedarica, Dragan Čavić i Milanko Mihajlica.
"Nečuveno je i nedopustivo da predsjednik RS u NSRS, gdje nema pravo glasa, psuje poslanicima mater. Naravno da sam odmah izašao iz skupštinske sale, jer to ne mogu da trpim", rekao je Borenović.

Poslanik SDS-a Vukota Goveradica rekao je da je Dodik rječnikom i ponašanjem salu Narodne skupštine pretvorio u konjušnicu.

"Vidjeli ste kako govori i kako se ponaša Milorad Dodik. Opsovao je poslaniku majku i svi treba da tražimo da se izvini ne samo Branislavu Borenoviću, nego svim poslanicima i javnosti RS", istakao je Govedarica.

I Milenko MIhajlica, lider SRS-a, rekao je da je Dodikovo ponašanje prevršilo svaku mjeru i da mu treba zabraniti da se obraća poslanicima, jer mu to svakako Pravilnikom nije dozvoljeno. Lider NDP-a Dragan Čavić podsjetio je da ovakva vrsta ponašanja pokazuje slabost SNSD-a i Milorada Dodika, koji incidentima žele da skrenu pažnju sa glavnih rasprava i pitanja.

"Nije važno samo da li su kupljeni Stevančević i Mitrović, nego da li smo kupljeni mi svi. I sve nas treba ispitati. A način na koji se Milorad Dodik obraća poslanicima govori dovoljno o njemu. Tri sata nakon što je položio zakletvu za predsjednika RS opsovao jemajku poslaniku NSRS i to na mjestu gdje mu nije dozvoljeno da govori i da prekida poslaničku raspravu", tvrdi Čavić.

Dodik je istakao da nije opsovao ništa Borenoviću, već da mu je samo rekao "Zašto ti mene pominješ, ako ja tebe ne pominjem"?

"Nije bilo nikakve psovke. I sad su je odjednom čuli i Čavić koji sjedi u pretposljednjoj i Mihajlica koji sjedi u posljednjoj, magarećoj klupi. Opozicija od ove sjednice pravi farsu, a to je očigledno njihov posao. Nisam opsovao Borenoviću ništa. Ako se njemu učinilo da sam rekao nešto tako, ja mu se izvinjavam, iako nemam za šta", rekao je Dodik.
Prijavi grešku


Komentari (200)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...