{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vrhunsko američko obrazovanje i dobre stipendije za studente IT-a

30.5.2014. u 09:05
0
Vrhunsko američko obrazovanje i dobre stipendije za studente IT-a
0
Vrhunsko američko obrazovanje i dobre stipendije za studente IT-a
RIT Croatia, jedini američki koledž u Hrvatskoj, najavljuje prijemne ispite u BiH, ali i Hrvatskoj, Crnoj Gori te Albaniji.
Prijemni ispiti odnose se na preddiplomske stručne studije Informacijskih tehnologija, Menadžmenta u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima i Međunarodnog poslovanja. Ispite je moguće polagati u terminu od 9. juna do 13. juna. Najbolja četiri kandidata osvajaju stipendije u iznosima od čak 11 600 eura. Prijemni ispit na RIT Croatia je besplatan, a više informacija možeš naći ovdje.

Zašto odabrati RIT Croatia?Pogledaj zanimljiv video. Studenti iz Hrvatske i cijelog svijeta, kampusi u Dubrovniku i Zagrebu, američki i europski profesori s bogatim akademskim i profesionalnim iskustvom, praksa u Americi ili Dubaiju, američka i hrvatska diploma, izrazito visok postotak zapošljavanja diplomanata… Ovo su tek neke prednosti studiranja na jedinom američkom koledžu u Hrvatskoj.

Studij za IT stručnjake budućnostiČetverogodišnji stručni preddiplomski studij Informacijskih tehnologija, koji se izvodi u Dubrovniku i Zagrebu, osposobljava studente za perspektivna i u novije vrijeme sve traženija zanimanja iz područja kao što su: administrator sistema, web dizajner, dizajner baza podataka ili programer širokog raspona primjene.

Studij je multidisciplinaran, a tokom studija stječu se znanja i razvijaju vještine iz dvaju ključnih područja računarstva: razvoj programskih rješenja i administriranje računalnih sustava kao podrška poslovnim procesima tvrtke.

Nastavni program i standardi studija usklađeni su s programom Information Technology matičnog sveučilišta Rochester Institute of Technology (Rochester, New York).

RIT je prvo sveučilište u SAD-u koje je 1992. utemeljilo i osmislilo akademski program Informacijske tehnologije kao znanstvenu disciplinu i profesiju, a i danas je ostao vođa u obrazovanju IT stručnjaka, i dalje kontinuirano postavljajući trendove u industriji.

Kvalitetu studija potvrđuje činjenica da diplomanti u velikom broju pronalaze posao u progresivnim i zahtjevnim globalnim tehnološkim kompanijama kao što su Apple i Microsoft, kao i akreditacije vrlo uglednih organizacija The Middle States Association of Colleges and Schools i The Middle States Commission on Higher Education.

Prijemni ispiti će se održati u deset gradova u regiji, prema sljedećem rasporedu (više informacija nalazi se ovdje):

- MOSTAR, BiH 9.6.2014. 10:00 sati
- OSIJEK, HR 9.6.2014. 10:00 sati
- RIJEKA, HR 9.6.2014. 10:00 sati
- SARAJEVO, BiH 10.6.2014. 10 :00 sati
- SKHODRA, ALB 10.6.2014. 10:00 sati
- TIRANA, ALB 11.6.2014. 10:00 sati
- PODGORICA, CG 12.6.2014. 10:00 sati
- DUBROVNIK, HR 13.6.2014. 11:00 sati
- SPLIT, HR 13.6.2014. 12:00 sati
- ZAGREB, HR 13.6.2014. 11:00 sati

Prijemnom ispitu mogu pristupiti:

• ovogodišnji maturanti,
• kandidati koji su prijašnjih godina završili četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje,
• kandidati koji su završili trogodišnje srednjoškolsko obrazovanje,
• kandidati koji su srednjoškolsko obrazovanje završili izvan Republike Hrvatske.

Za izlazak na prijemni ispit potrebno je popuniti neobvezujući obrazac za prijavu koji se nalazi ovdje.

Svi kandidati obvezni su pristupiti pismenom ispitu iz matematike, pismenom ispitu iz engleskog jezika te intervjuu. Stručna komisija će na temelju rezultata pismenih ispita odobravati upise na RIT Croatia. O rezultatima prijemnih ispita kandidati će biti obaviješteni telefonski ili putem elektroničke pošte najkasnije do 19. juna. Na prijemni ispit potrebno je ponijeti osobni dokument sa slikom (osobnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu). Prijemni ispit na RIT Croatia je besplatan.

Stipendije i finansijska podrškaNajbolji kandidati osvajaju vrlo vrijedne stipendije:

• 1 stipendija u iznosu od 11 600 EUR za najboljeg kandidata za studij INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE (Dubrovnik)
• 1 stipendija u iznosu od 11 600 EUR za najboljeg kandidata za studij INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE (Zagreb)
• 1 stipendija u iznosu od 11 600 EUR za najboljeg kandidata za studij MEĐUNARODNO POSLOVANJE (Zagreb)
• 1 stipendija u iznosu od 11 600 EUR za najboljeg kandidata za studij MENADŽMENT U TURIZMU HOTELIJERSTVU I USLUŽNIM DJELATNOSTIMA (Dubrovnik)

Najbolje kandidate za svaki studij odabrat će stručna komisija na temelju postignutih rezultata na prijemnom ispitu. Osvojenu stipendiju kandidati mogu iskoristiti tokom četiri godine studija. Rezultati natjecanja za stipendije će biti objavljeni na web stranicama RIT-a. Kandidati koji ne ostvare pravo na stipendiju, a zadovolje upisne kriterije, biti će razmotreni za finansijsku podršku za studij u iznosima do 7.000 eura.

Za više informacija obratite se Odjelu za upise na e-mail: [email protected], tel: + 385 (0) 1 643 9100 / + 385 (0) 20 433 000 ili posjetite www.croatia.rit.edu.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: