Obaviješten i tužilac
26

Višegradska policija uhapsila muškarca iz Visokog zbog krijumčarenja migranata

E. A.
Policijski službenici Policijske stanice Višegrad lišili su slobode lice V.K. iz Visokog zbog sumnje da je prevozio strane državljane.

"Postupajući po Sporazumu o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice, a svu u cilju adekvatnog odgovora na migracioni pritisak, policijski službenici Policijske stanice Višegrad su sprovedeći mjere i aktivnosti iz svoje nadležnosti u ul. Vojvode Stepe zaustavili vozilo "Mercedes -Vito" u kom su zatekli sedam stranih državljana. Policijski službenici su tom prilikom utvrdili da su pronađena lica državljani Sirije, od kojih je jedno maloljetno lice", saopćeno je iz policije.

O događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i Služba za strance, terenski centar Sarajevo. Pronađena lica predata su Službi za strance Sarajevo.

U službenim prostorijama Policijske stanice Višegrad izvršena je kriminalistička obrada lica lišenog slobode, a nakon kompletiranja predmeta, Tužilaštvu BiH, protiv lica V.K. će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu za krivično djelo "Krijumčarenje lica".