Muftija tuzlanski
12

Vahid ef. Fazlović: Bajramom obnovimo duhovnu snagu i naše porodične vrijednosti

Piše: A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović uputio je čestitku povodom nastupajućeg Kurban-bajrama u kojoj je naveo da ovaj blagdan predstavlja posebnu, dragocjenu priliku da vjernici provjere svoje uže te da se na životnom putu što bolje osiguraju.

"Ovaj blagdan nas podsjeća da su ibadeti hadža i kurbana u vremenu prije nas ljudima donosili mnogo koristi. Oni su propisi od Gospodara ljudi, a na Zemlji su ih ustanovili Njegovi miljenici. Tako ćemo i mi, u našem vremenu, osjetiti dobrobit svojih bajramskih ibadeta. Obnovit ćemo, ako Bog da, našu duhovnu snagu, naše porodične vrijednosti. Upotpunit ćemo najljepša ljudska svojstva", poručio je muftija tuzlanski.

Vahid ef. Fazlović je u svojoj bajramskoj čestitki zamolio Allaha dž.š. da u ovom velikom danu Arefata primi dove hadžija i sve dove vjernika.

"Molimo Allaha Uzvišenog da u sutrašnjem danu bajrama primi naše kurbane i da ih učini zalogom sigurnosti i napretka naših porodica. Neka nas kurban približi našem Stvoritelju i neka unese više samilosti i poštovanja među nas. Naša stalna obaveza je prema slabom i nemoćnom. Briga o njihovom stanju je poseban ispit naše velikodušnosti", rekao je ef. Fazlović.

On je zamolio Svemogućeg Boga da berićet Bajrama osnaži zajedništvo, kao i blagonaklonost i dobrotu prema svim ljudima.

"Poštovani vjernici, neka vam Allah Uzvišeni podari dobro zdravlje i sadržajan život koji će vas činiti zadovoljnim", rekao je na kraju muftija tuzlanski koji je svoju čestitku završio riječima Bajram šerif mubarek olsun.