Oglasili se nakon nesreće
14

Uprava lukavačke cementare nakon tragedije: Policija utvrđuje detalje, pretrpjeli smo veliki gubitak

A. K.
Lukavac cement (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Lukavac cement (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon tragedije u fabrici cementa u Lukavcu u kojoj je smrtno stradao radnik Elhaid Ćosić, oglasili su se iz ove kompanije, navodeći da se sve desilo pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Potcrtali su da je Lukavac cement pretrpio veliki gubitak.
Kako je Klix.ba ranije objavio, radnik Fabrike cementa u Lukavcu, 59-godišnji Elhaid Ćosić smrtno je stradao protekle nedjelje u krugu kompanije, tačnije na proizvodnoj traci.

Tim povodom oglasili su se iz kompanije Lukavac cement, navodeći da je Ćosić smrtno stradao obavljajući svoj redovni posao, ali i to da se sve dogodilo pod još nerazjašnjenim okolnostima.

"Ovo je izuzetno težak trenutak za porodicu i sve nas. Istinski smo pogođeni tragičnom smrću našeg kolege koji je u Lukavac Cementu radio 35 godina. Izvršen je policijski uviđaj i u toku je istraga nadležnih organa kako bi se utvrdio stvarni uzrok nesreće", naveli su iz uprave Lukavac cementa.

Tragična smrt Ćosića je kako za njegovu porodicu, ali i za kompletan kolektiv veliki šok i nenadoknadiv gubitak.

"Nažalost, izgubili smo dobrog čovjeka, humanistu, pouzdanog i vrijednog radnika", kazali su članovi uprave.

Uprava i zaposlenici Lukavac cementa porodici i prijateljima nastradalog kolege izražavaju najiskrenije saučešće, a svi detalji vezani za tragičan događaj će biti poznati nakon istrage koja je u toku.