vijesti
0

Ultrasi darivali krv

Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Klub navijača "Ultras – Zrinjski" Mostar u suradnji s Transfuzijskim centrom SKB Mostar organizirao je danas drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Doktor Danijel Nedić liječnik sa odjela transfuziologije je istakao kako klub navijača Ultras ima dugogodišnju dobru suradnju s Transfuzijskim centrom SKB Mostar i svake godine se navijači kluba Zrinjski odazovu u još većem broju.

"Broj darivatelja uvijek varira, kreće se od 20 do 40. Svi su raspoloženi i dobro informirani, i uvijek potaknu druge da se odazovu darivanju krvi. Darivanjem krvi možete pomoći nekome čije je zdravlje ugroženo. Bolnica trenutno raspolaže dovoljnom zalihom krvi, ali su nove akcije darivanja uvijek dobrodošle", kazao je dr. Danijel Nedić.

Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba

Također Nedić je istakao da Transfuzijski centar SKB Mostar organizira brojne akcije, pa i ovim putem poziva ljude da se odazovu i na taj način pomognu nekome kome je krv zaista potrebna, a sam čin darivanja krvi je veliko humano djelo.

Osim što klub navijača Ultras – Zrinjski Mostar organizira dobrovoljno darivanje krvi četri puta godišnje, ovogodišnji tradicionalni malonogometni turnir "Volim te bola", koji je također u organizaciji kluba navijača humanitarnog je karaktera. Sav prikupljeni prihod sa turnira koji se održava od 04.-07. juna u mostarskom naselju Ilići ide za liječenje mostarca Sanya Knežića.