vijesti
0

Uber u Zagrebu od danas jeftiniji, cijene padaju za 25 posto

Klix.ba
Uber spušta cijene u Zagrebu za 25 posto. Kako tvrde u Uberu, uberX tako postaje najpovoljnija opcija kretanja u Zagrebu nakon javnog prijevoza.

Od danas vrijedi 25 posto jeftinija cijena vožnje, piše hrvatski Index. Naime, kako kažu u Uberu, s porastom poslovanja u Zagrebu, povećao se i broj partnera-vozača Ubera, koji "ne želi biti samo najpovoljnija opcija kretanja kroz grad, već i najbolja platforma za vozače".

Za usporedbu, dosad je cijena vožnje Uberom od Glavnog kolodvora u Zagrebu do Jaruna stajala 40 kuna, dok će od danas koštati 30 kuna.

"Glavni cilj Ubera je osigurati ljudima jednostavnu, sigurnu i povoljnu opciju kretanja kroz grad samo pritiskom jedne tipke na telefonu. Uz ove promjene, vjerujemo da će sve više ljudi na području Zagreba ostaviti svoj automobil kod kuće i koristiti Uber kako bi došli do željenog odredišta”, naglasio je generalni menadžer Ubera u Hrvatskoj Davor Tremac.

Promjena cijena može biti korisna i za vozače-partnere kojima je bitno smanjiti vrijeme čekanja između vožnji te skratiti putovanje do polazišne lokacija putnika. Upravo će smanjenjem cijena Uber biti dostupniji većem broju građana te će slijedom toga smanjiti vrijeme čekanja partnera-vozača i skratiti putovanje do lokacije putnika.

Sniženje cijena donijelo je pozitivne posljedice za putnike i vozače širom svijeta. Dobar primjer za to je New York, gdje su cijene kroz godine smanjene za 30 posto, dok je istovremeno zarada partnera-vozača narasla za 50 posto.