{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Vogošći održana radionica za nezaposlene mlade osobe

29.5.2012. u 09:49
30
1
U Vogošći održana radionica za nezaposlene mlade osobe
30
U Vogošći održana radionica za nezaposlene mlade osobe
Centar za razvoj omladinskog aktivizma Croa u okviru projekta 5 dana zapošljavanja, a u saradnji sa karijernim savjetnicima Centra za informisanje, savjetovanje i obuku (CISO) održao je 28. maja, u velikoj Sali Općine Vogošća, besplatnu edukativnu radionicu "Reci više od riječi" za mlade nezaposlene osobe.
Na radionici "Reci više od riječi" učesnici su dobili besplatno savjetovanje o tehnikama i vještinama aktivnog traženja posla: naučili su kako napisati molbu za posao, kako se najbolje predstaviti kroz biografiju, kako se pripremiti za razgovor sa poslodavcem, gdje tražiti posao, kako razviti vještinu komunikacije, kako razgovarati s poslodavcem te kako procijeniti svoje vještine, znanja i kompetencije.

Radionici je prisustvovalo 17 nezaposlenih mladih osoba dobi od 18 do 30 godina, koje žive na području Kantona Sarajevo i općine Breza.

Centar za razvoj omladinskog aktivizma Croa će se boriti da pronađe radna mjesta učesnicima koji su prisustvovali radionici, kako bi obavili praksu od minimalno pet dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: