vijesti
0

U toku glasanje za "Najbolju fotografiju godine" agencije Anadolija

Anadolija
Urednici fotografija agencije Anadolija izabrali su fotografije iz različitih oblasti - politike, sporta i prirode, među kojima se nalaze i one koje su obišle svijet i koje su objavljene u "Washington Postu", "New York Timesu" i "The Guardianu" i napravili galeriju "Najboljih fotografija godine".

Pored fotografija iz Arakana, Sirije i Gaze, tu su i fotografije iz Akcakalea na kojima se vide posljedice ispaljene sirijske granate, zatim fotografije na kojima su prikazani pokušaji Sirijaca da napuste tu zemlju, trenuci u kojima šef turske diplomatije Ahmet Davutoglu plače pored poginulog Palestinca, ali i zanimljivosti kao što je fotografija na kojoj turski premijer Recep Tayyip Erdogan slika poznatog fotoreportera na dodjeli nagrada. Pritom, tu su i fotografije o vijestima koji su bile aktuelne u Turskoj.

U galeriji se nalaze 23 fotografije iz Turske i 13 fotografija iz svih dijelova svijeta. Za "Najbolju fotografiju godine" korisnici servisa agencije Anadolija na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku mogu glasati ovdje.