Mirni skup podrške
248

Tuzlaci na ulicama: Pravda za Davida, Dženana i Danijelu konačno mora oživjeti

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: D. Z./Klix.ba)
U znak podrške porodicama Dragičević i Memić, grupa građana Tuzle okupila se na Trgu slobode u ovom gradu. Tom prilikom je poručeno da ne smije biti zaboravljen ni slučaj Danijele Aranđelović koja je smrtno stradala prije 16 godina, a članovi njene porodice i dalje traže pravdu.

Na tuzlanski Trg slobode u 18 sati je stigla i Mirsada Hasičević koja je poručila da je poražavajuća činjenica da roditelji smrtno stradalih Dženana, Davida i Danijele na ulici moraju tražiti pravdu.

"Ovdje sam došla kako bih podržala članove porodica svih onih koji su smrtno stradali pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Jednostavno, pravda više mora doći na pravo mjesto. Moramo saznati kako su živote izgubili ovi mladići i djevojka", poručila je Hasičević.

U centru Tuzle, na mirnom protestu smo pronašli i sestru Danijele Aranđelović koja je smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći u noći sa 24. na 25. novembar 2002. godine.

Dok istraga čija je analiza dva puta vršena pokazuje da je Aranđelović život izgubila u saobraćajnoj nesreći, njena sestra Mira Kurbašić kaže da je Danijela stradala pod čudnim okolnostima.

"Ovdje sam došla da podržim svoju mamu, ali i Davora Dragičevića i Muriza Memića koji se bore za pravdu za Davida i Dženana. Ovdje sam i da podržim sve ostale roditelje čija su djeca ubijena, a režim ih zataškava. Nažalost, mnogo je djece koja su žrtve režima u našoj zemlji. Mi nismo došli ovdje da bi vratili Danijelu ili bilo koje drugo dijete, mi smo ovdje da zaštitimo sve ostale i kažemo da se slični slučajevi više ne smiju nikome desiti", poručila je Mira.