Odluka Predsjedništva BiH
6

Turski Investitor Fatih Kol imenovan za počasnog konzula BiH u Panami

M. G.
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine imenovalo je bivšeg fudbalera, trenera, vlasnika profesionalnog fudbalskog kluba i biznismena Fatiha Kola za počasnog konzula BiH u Panami

Imenovan je uz saglasnost predsjednika Paname, a Kol će sljedeće sedmice predati svoje akreditivno pismo predsjedniku Paname.

Inače, Kol ima mnogo investicija iz različitih sektora u Panami. Među njima su najrelevantnije bakar, mermer, autoindustrija i namjenska industrija.

Kako je navedeno iz Kolove službe za medije, imenovanjem za počasnog konzula, on će biti spona između Bosne i Hercegovine i Paname na polju privrede, turizma, kulture i sporta.

"Imajući u vidu ekonomske krize koje guše evropsku ekonomiju i koje se pojavljuju na regionalnom nivou, planirano je da se povežu investitori iz ove dvije zemlje da bi se obavljala djelatnost u novim trgovinskim zonama. Pored toga, planira se organizacija koja će pružati mogućnost za obostrano investiranje, kao i jačanje odnosa na polju privrede, investicija, turizma, kulture i sporta", navode iz Kolove pres službe.