Traži glasove
8

Trump preskače republikansku debatu jer želi govoriti pred automobilskim radnicima

D. Be.
Bivši američki predsjednik Donald Trump planira održati govor u Detroitu 27. septembra pred mnoštvom članova radničkih sindikata i tako preskočiti drugu republikansku predsjedničku debatu

Ovo je rekao jedan od Trumpovih saradnika u ponedjeljak te dodao da će se tako uključiti u spor između štrajkača radnika i vodećih američkih proizvođača automobila, piše Reuters.

Očekuje se da će govor, u udarnom terminu, biti održan pred automobilskim radnicima i drugim članovima sindikata. Govor dolazi u trenutku kada je Trump oštro kritikovao politiku predsjednika Joea Bidena o električnim vozilima i pozvao automobilske radnike da podrže njegovu kandidaturu.

Ovo bi mogao biti drugi put da Trump preskače republikansku predsjedničku raspravu, u utrci u kojoj, uprkos bezbrojnim pravnim problemima, Trump vodi pred svojim najbližim suparnikom za gotovo 50 postotnih bodova, prema najnovijim ispitivanjima javnog mnijenja.

Trumpov govor signalizira nastojanje njegova tima da gleda dalje od stranačkog takmičenja za nominaciju u Bijeloj kući i na vjerojatnu ponovnu utakmicu s Bidenom na općim izborima sljedećeg novembra.

Govor članovima sindikata bit će dio intenzivne Trumpove kampanje da ponovno pridobije neke od glasača radničke klase koji su prebjegli Bidenu u njegovoj pobjedi protiv Trumpa 2020. godine.