Svijet
0

Zvezdan Jovanović negirao da je dao izjavu u policiji

FENA
Zoran Đinđić
Zoran Đinđić
Zvezdan Jovanović, optužen za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, rekao je u petak u završnoj riječi u Specijalnom sudu u Beogradu da iskaz iz policije pročitan u tome sudu u kome je priznao da je pucao na premijera nije njegova izjava.

"Ta izjava nije moja, jer ja nikada nisam davao izjavu", rekao je on.

U toj izjavi Jovanović je priznao da je ubio premijera u okviru akcije "Stop Haagu" kako bi bilo spriječeno daljnje izručivanje optuženih Haškom sudu (ICTY).

Jovanović je u toj izjavi naveo i da je za njega ubistvo premijera bilo političko, kao i da za to nije dobio novac, prenio je Tanjug.

On je u završnoj riječi upitao zašto nije vođen na prepoznavanje pred Branka Bugarskog - čovjeka koji je vidio kako ubice premijera nakon pucnja istrčavaju iz zgrade iz koje je pucano na Đinđića.

Ukazujući Sudskom vijeću, kako je rekao, na nepravilnosti koje su učinjenje prema njemu, Jovanović je podsjetio da je po navodima Bugarskog pravljen fotorobot ubice premijera, kao i da su "na osnovu njegovog prepoznavanja neki ljudi oslobođeni".

On je također rekao da se radi o kontradiktornostima u iskazima vještaka i svjedoka vezanih za pušku iz koje je prema optužnici ubijen premijer, napominjući "da će vrijeme pokazati kako je ta puška pronađena"