Svijet
0

Zvaničnici kritikuju Eurostar i operatore tunela

SRNA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Eurostar i Eurotunel, kompanije koje upravljaju željezničkim saobraćajem u tunelu ispod Le Manchea, nisu pružile dovoljno informacija putnicima tokom prekida saobraćaja ove sedmice, izjavili su danas zvaničnici.

Ovakav zaključak je rezultat rada Međudržavne komisije za tunel koji povezije Veliku Britaniju i Francusku. Komisija je danas razmatrala haotične događaje koji su se dešavali tokom nekoliko prethodnih dana.

Brzi vozovi Eurostara stali su tokom vikenda zbog snijega i niske temperature, pa desetine hiljada putnika sa rezervisanim kartama nisu mogle da krenu na božićne odmore ili se vrate kućama.

Međudržavna komisija zatražila je da dvije firme zajedno riješe sadašnje organizacione probleme, informišu putnike i ispune njihove zahtjeve. 

U saopštenju je upućen poziv Eurostaru i Eurotunelu da potpuno sarađuju sa istragom o tome zašto je došlo do prekida željezničkog saobraćaja.

Portparol Eurotunela izjavio je da je saopštenje komisije primljeno k znanju i da je kompanija odmah na početku krize prije šest dana mobilisala sve resurse da bi bezbjedno evakuisala putnike pet vozova koji su se pokvarili u tunelu.

Eurostar je saopštio da će nastaviti rad na nezavisnoj istrazi o tehničkim problemima na svojim vozovima. 
Željeznički saobraćaj između Britanije i Francuske danas je djelimično obnovljen.