|

Zvanične optužbe u zavjeri napada na američke avione

Zvanične optužbe u zavjeri napada na američke avione
0
F
FENA
22.8.2006. u 11:34
0
komentara
0

dijeljenja
Zvanične optužbe u zavjeri napada na američke avione
Britansko tužilaštvo za teroristička djela podiglo je optužnicu protiv jedanaest osoba umiješanih u navodne planove za obaranje više putničkih aviona na letovima iz Britanije ka Sjedinjenim Državama.
Drugih jedanaest osoba je još u pritvoru i pod istragom, dok je na slobodu puštena jedna žena od 23 osobe lišene slobode 10. augusta.

Osam osoba je u ponedeljak optuženo za zavjeru s ciljem vršenja ubistva unošenjem eksploziva u avione - dok su protiv tri osobe, među kojima su jedan 17-ogodišnjak i jedna žena s malom bebom - podignute optužnice zbog toga što su navodno znale za terorističku zavjeru, a nisu obavijestile policiju o njoj.
Najviši policijski zvaničnik Peter Clarke je obim istrage nazvao ogromnim, rekavši da su istražitelji zaplijenili 400 kompjutera i 200 mobitela, zajedno s još osam hiljada drugih predmeta. On je rekao da je u istrazi pronađen i materijal za pravljenje bombi, hemikalije, električne komponente i videozapisi. Naglasio je da je istraga daleko od kraja, odnosno da će "biti globalnih razmjera".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.