Svijet
0

Zorić: Nesporazum s optužnicom protiv Miloševića

FENA
Portparol Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organiziranog kriminala u Srbiji Tomo Zorić demantirao je u četvrtak da je izjavio da je specijalni tužilac Slobodan Radovanović podigao optužnicu protiv Slobodana Miloševića.

"Optužnica ne može biti podignuta protiv preminulog čovjeka i radi se o jednoj vrsti nesporazuma, optužnica je podignuta protiv Mihalja Kertesa i Jovana Zebića", rekao je Zorić u izjavi Tanjugu.

On je precizirao da se Milošević i Nikola Šainović samo spominju u optužnici, kao osobe koje su učestvovala u prebacivanju novca na Kipar.

Također, protiv Šainovića je postupak razdvojen, jer se protiv njega vodi postupak pred Haškim tribunalom, podsjetio je Zorić.

Specijalni tužilac za borbu protiv organiziranog kriminala Slobodan Radovanović podigao je optužnicu protiv bivšeg direktora Uprave carina Mihalja Kertesa i bivšeg potpredsjednika savezne vlade Jovana Zebića zbog iznošenja novca na Kipar 90-ih godina.

Optužnica tereti i nekadašnjeg predsjednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića i nekadašnjeg potpredsjednika savezne vlade Nikolu Šainovića, ali protiv njih, iz formalnopravnih razloga, postupak nije moguć.