{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zloglasni vođa ISIL-a zloupotrebljava žrtve muslimana iz BiH da bi pravdao svoje zločine

2.7.2014. u 14:59
19
362
Zloglasni vođa ISIL-a zloupotrebljava žrtve muslimana iz BiH da bi pravdao svoje zločine
19
Zloglasni vođa ISIL-a zloupotrebljava žrtve muslimana iz BiH da bi pravdao svoje zločine
Abu Bakr al-Baghdadi
Teroristički vođa Abu Bakr al-Baghdadi, čelnik militantne grupe Islamska država Irak i Sirija (ISIS ili IDIŠ), poznate i po nazivu Islamska država Irak i Levant (ISIL), obratio se svojim pristašama porukom u kojoj spominje i našu zemlju.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Između ostalog, on je u poruci naveo kako se "muslimani trebaju boriti za ono što im pripada te da će ubrzo vladati svijetom". Zloglasni vođa terorističke grupe u jednom momentu navodi kako su muslimani "poraženi nakon pada njihovog halifata".

"Tada je njihova (muslimanska) država prestala postojati, tada su nevjernici bili u mogućnosti da ponižavaju muslimane, da dominiraju u svakom regionu. Nevjernici su tada pljačkali muslimanske resurse i oduzeli im prava. Nevjernici su to postigli napadajući i okupirajući muslimanske zemlje... Oni su tada širili obmanjujuće parole kao što su: civilizacija, mir i suživot, sloboda, demokracija, sekularizam, nacionalizam i patriotizam. Oni i dalje nastoje da porobe muslimane, odvlačeći ih od njihove religije s tim sloganima i parolama", navodi zloglasni teroristički vođa.

Nakon toga muslimani završavaju "progonjeni, ubijani, zatvarani, optužuju ih za terorizam".

"Ja ne vjerujem u te parole, ja vjerujem u Allaha. Terorizam je znači kad se vjeruje u Allaha, terorizam je kad se sudi po Allahovom zakonu, terorizam je da se obožava Allah onako kako je On to naredio, terorizam je kad odbijaš biti ponižen i pokoren, terorizam je kad musliman hoće da živi kao musliman, terorizam je kad insistiramo na svojim pravima i od njih ne odustajemo... Ali, zato za njih terorizam nije kada ubijaju muslimane u Burmi i spaljuju njihove domove, terorizam nije zločin nad muslimanima na Filipinima, Indoneziji i Kašmiru. Terorizam nije ubijanje muslimana na Kavkazu i protjerivanje ih njihove zemlje. Terorizam za njih nije zakopavanje muslimana u masovne grobnice u Bosni i Hercegovini i klanje muslimanske djece. Terorizam ne uključuje uništavanje muslimanskih domova u Palestini, oduzimanje zemlje muslimanima...", naveo je Abu Bakr al-Baghdadi, između ostalog, u svojoj poruci.

ISIL i njihov zloglasni vođa žedan krvi, kojeg se čak i Al-Kaida užasava, ranije je najavio osnivanje novog muslimanskog halifata, u čiju teritoriju bi ulazile i balkanske zemlje.

Islamska država Irak i Sirija (ISIS) na čijem čelu je Abu Bakr al-Baghdadi, saopćila je 13. juna na Twitteru da je odgovorna za smrt 1.700 iračkih vojnika, što je dovelo do rasplamsavanja sukoba.

Pripadnici Fronta Al-Nusra, ogranka Al-Qaide, ratuje u Siriji i početkom ove godine se razišla sa grupom nemilosrdnog al-Baghdadija, kojega su mnogi prozvali novim Osamom bin Ladenom. Inače, Amerikanci nude 10 miliona dolara za glavu Baghdadija. Opisuju ga kao izrazito ambicioznog nasilnika vrhunskih taktičkih sposobnosti.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: