{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zločinac sa Virginia Techa počinio masakr zbog bogataške djece i razvrata na kampusu

S
18.4.2007. u 08:24
0
0
Zločinac sa Virginia Techa počinio masakr zbog bogataške djece i razvrata na kampusu
0
Zločinac sa Virginia Techa počinio masakr zbog bogataške djece i razvrata na kampusu
Cho Seung-Hui; Foto: Reuters
Naoružani napadač koji je masakrirao 32 osobe na univerzitetu Virginia Tech je identificiran kao student iz Južne Koreje i problematični usamljenik čije je ponašanje i ranije uznemiravalo ljude koji su sa njim dolazili u kontakt.
Dok su studenti i profesori prisustvovali veoma tužnoj memorijalnoj službi koju je predvodio predsjednik George W. Bush, policija je objavila da je Cho Seung-Hui (23) djelovao sam u poduzimanju najsmrtonosnijeg pucačkog divljanja u modernoj američkoj historiji.

"Oni čiji su životi oduzeti nisu uradili ništa da bi doživjeli takvu sudbinu. Oni su jednostavno bili na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme", izjavio je Bush okupljenoj masi koja je napunila univerzitetsku košarkašku dvoranu od 10.000 mjesta do kraja.

Masakr u kampusu u jugozapadnoj Virginiji je obnovio debatu o posjedovanju oružja u SAD. Stigle su i kritike iz cijelog svijeta vezane za "kulturu naoružanja" koju štite zakoni zapadnog svijeta. Iako je Choov motiv još uvijek nepoznat, portret zločinca se pojavio u javnosti, kao i detalji vezani za masakr.

Cho, koji je imigrirao u SAD prije 15 godina i koji je odrastao u predgrađu Washingtona, je izvršio samoubistvo u učionici u kojoj se navodno zaključao sa svim prisutnim studentima, da bi ih ubio jednog po jednog. On je koristio dva pištolja i zaustavljao se u pucanju samo da bi ih ponovno napunio.

Cho je optužen i za dva ubistva koja su se desila dva sata ranije u spavaonici kampusa.

Prije nego što je započeo masakr, Cho je ostavio nejasnu poruku u kojoj je napao "bogatašku djecu", "razvrat" i "prevarantske šarlatane" na kampusu, objavio je Chicago Tribune, citirajući rezultate istrage.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: