Svijet
0

Živadin Mihailović ispitivan zbog sumnji da pomaže Mladiću

FENA
Vlasnik kompanije "Stankom" Živadin Mihailović, zvani Žika Muštikla, ispitivan je nedavno u policiji zbog sumnji da je ta kompanija finansijski pomagala skrivanje Ratka Mladića, ali je Aleksandar Mihailović negirao u izjavi današnjem "Blicu" da je njegov otac Živadin saslušavan u policiji.

Pozivajući se na izvore bliske vlastima u Srbiji koji su uključeni u potragu za najtraženijim haškim optuženikom, "Blic" na svom sajtu navodi da je Mihailović saslušan zbog toga što se veruje da je njegova kompanija "Stankom" glavni partner firme "Impakt", čiji je vlasnik Mladićev sin Darko.

Firma Darka Mladića sumnjiči se da je bila finansijer mreže pomagača Ratka Mladića u njegovom bjekstvu.

"Moj otac nije u državi već mjesec dana. Nije moguće da istovremeno bude na dva mjesta, tako da nije moguće da je bio privođen u policiju", rekao je Aleksandar Mihailović.

Aleksandar je, istovremeno, naglasio da ni on nije pozivan na bilo kakav razgovor u policiju od petooktobarskih promjena 2000.

Prema saznanjima "Blica", Živadin Mihailović zaista nije privođen na saslušanje, već se uredno odazvao na poziv.

"Blic" na sajtu navodi i da su njegovi izvori najavili da će policija narednih dana ispitati još nekoliko biznismena, vlasnika firmi koje se dovode u vezu s Darkom Mladićem i "Impaktom", a samim tim i s finansiranjem u skrivanju Ratka Mladića, ali nisu željeli da preciziraju ko će sve biti saslušan, kako ne bi remetili istragu.