Svijet
0

Žirinovski: Ljubav je psihičko oboljenje

FENA
Zamjenik predsjednika ruske Dume Vladimir Žirinovski izjavio je da ne vjeruje u ljubav i da je smatra psihičkim oboljenjem.

"Zaljubljuju se djeca, iz gluposti i naivnosti, i potom pate cio život. Ljubav je psihičko oboljenje - čovjek od strašnog života hoće da se u nekog zaljubi, da s njiim malo ostane, da se zaboravi - isti je princip djejstva kao kod alkohola ili duhana", rekao je lider liberalnih demokrata.

Komentirajući proslavljanje Svetog Valentina u zapadnoj tradiciji, Žirinovski je rekao da ljubav nanosi zdravlju ljudi ogromnu štetu i tjera ih na najteže zločine.

"Otuda prijevare, zavist, osveta, neželjena i odbačena djeca, razvodi, abortusi. Potrebni su jedino bračni ugovori", smatra on.

Ne manje nadahnut Žirinovski je bio i poslije sjednice Dume na kojoj je ratifikovan sporazum s Evropskom unijom o uprošćavanju viznog režima za zvanične delegacije, novinare, privrednike, naučnike, kulturne i prosvjetne radnike i učenike i studente.

Ističući da deputati ruske Dume nemaju nikakav uprošćeni režim putovanja, da im "zeleni pasoši" (diplomatski) ne služe ničemu i da ponekad dozvole za put dobijaju na ulasku u avion, lider Liberalno-demokratske partije rekao je da se "u francuskoj i britanskoj ambasadi ismijavaju".

"U američkoj ambasadi su mi uzeli otiske svih prstiju - uzmite sve! I analizu krvi i mokraće. Rugaju se. Zeleni pasoši nigdje i ništa ne vrijede", rekao je Žirinovski novinarima.

"'Sve što je usvojeno nema nikakve vajde. Svakog trenutka mogu da zatvore konzulat i kažu: 'Umorili smo se'", pesimistično je zaključio zamjenik predsjednika ruske Dume.