{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Zimbabve ostao bez interneta

S
SRNA
18.1.2019. u 13:22
15
26
Zimbabve ostao bez interneta
15
Zimbabve ostao bez interneta
Ilustracija: Shutterstock
U Zimbabveu je danas potpuno isključen internet, saopštila je jedna medijska grupa poslije višednevne akcije vlasti protiv učesnika protesta povodom velikog poskupljenja goriva.
Bolnice U Harareu primile su nekoliko desetina teško povrijeđenih građana nakon navodne intervencije snaga bezbjednosti.

"Naša zemlja prolazi kroz jedan od najtežih perioda u svojoj istoriji", saopštila je Katolička biskupska konferencija Zimbabvea.

U saopštenju se ukazuje na "netolerantan odnos" prema nezadovoljnim građanima i neuspjeh vlasti da spriječe ekonomski kolaps, prenio je AP.

Medijska grupa MISA-Zimbabve objavila je SMS poruku koja je stigla od najvećeg telekoma u državi "Ekoneta", u kojoj se navodi da ova kompanija nema kontrolu nad internet vezama.

Advokatska organizacija koja se bori za ljudska prava podnijela je prijavu Visokom sudu zbog isključenja interneta, a sud će je razmotriti u ponedjeljak, 21. januara.

Iz svijeta stiže sve više poziva na uzdržanost državnih snaga bezbjednosti, a u izvještajima se navodi da je do sada privedeno više od 600 ljudi i da je ove sedmice poginulo osam lica.

Predsjednik Emerson Mnangagva objavio je odluku o povećanju cijene goriva prije odlaska na Svjetski ekonomski forum u Davosu, a za vrijeme njegovog odsustva najveća ovlašćenja u zemlji ima bivši vojni komandant, potpredsjednik Konstantino Čivenga.

Protesti su pokrenuti 14. januara, nakon što je cijena goriva povećana za 130 odsto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: