|

Žestoki sukobi oko Halepa: Assadove snage pokušavaju opkoliti grad

Žestoki sukobi oko Halepa: Assadove snage pokušavaju opkoliti grad
0
A
Anadolija
26.11.2014. u 22:14
34
komentara
0

dijeljenja
Žestoki sukobi oko Halepa: Assadove snage pokušavaju opkoliti grad
Oko drugog po veličini sirijskog grada Halepa vode se žestoki oružani sukobi, a snage odane režimu predsjednika Bashara al-Assada pokušavaju da zatvore obruč oko grada koji je pod kontrolom pobunjenika.
Sirijska vojska i brojne naoružane grupe u njihovim redovima pokušavaju da pod opsadu stave dijelove Halepa koje kontroliraju pobunjenici, a lokalni izvori javljaju da su Assadove snage blokirale i sve koridore kojima je stizala humanitarna pomoć stanovnicima tog grada.

Najžešći sukobi se vode na frontovima u provincijama Handarat i Bureyc, gdje se razmjena vatre vrši uz česte promjene položaja.

Jedan od pobunjeničkih komandanata Omer Abbare je za AA kazao da su pobunjeničke jedinice uspjele ponovo zauzeti regiju El-Meamil.

"Radimo na zauzimanju i Handarata. Režimska vojska neće moći pod opsadu staviti Halep“, kazao je Abbare.

Komandir pobunjeničkog pokreta u provinciji Bureyc Ahmed Selce tvrdi da su njegove snage zarobile pet militanata koji ratuju u redovima sirijske vojske i da će biti predati šeriatskom sudu. Dodao je da su uspjeli uništiti i jedno oklopno vozilo sirijske vojske.

Uporedo s tim, pobunjeničke snage već nekoliko dana pod opsadom drže zgradu zračne obavještajne službe sirijske vojske u mjestu Zehra, ali zbog zračnih udara režimske vojske još nisu uspjeli i da zauzmu pomenuti objekat od velike važnosti.
Prijavi grešku


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...