{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Žestoki sukobi Mursijevih pristalica i protivnika, ima mrtvih

5.7.2013. u 21:44
7
77
Žestoki sukobi Mursijevih pristalica i protivnika, ima mrtvih
7
Žestoki sukobi Mursijevih pristalica i protivnika, ima mrtvih
Foto: AFP
U Kairu su počeli sukobi između pristalica i protivnika predsjednika Mursija nakon što je danas vojska ubila tri Mursijeve pristalice. Prema posljednjim informacijama u sukobima na mostu 6. oktobar ima ubijenih, no informacije o njihovom broju su oprečne.
Most se nalazi u blizini trga Tahrir. Protivničke grupe bacaju baklje i kamenje jedni na druge, a kako javlja BBC zapaljen je jedan automobil. Obje strane se naoružavaju palicama i bocama, dodaje BBC.

Grupe Mursijevih pristalica, prema posljednjim informacijama, pokušavaju se probiti do tog trga na kojem protestiraju njegovi protivnici. Vojska je također došla na most sa tenkovima i oružjem.

Ukoliko bi došlo do direktnog sukoba pristalica i protivnika predsjednika Mursija situacija bi se dodatno mogla zakomplicirati, te bi moglo biti novih žrtava.

Protesti se održavaju i u drugim gradovima širom Egipta. U sjevernim gradovima Sheikh Zuweid i Rafah uveden je policijski sat.

Foto: AFP
Foto: AFP


Podsjetimo, vojska Egipra svrgnula je s vlasti Mohammeda Mursija u srijedu nakon što je milione Egipćana protestovalo protiv njegove vladavine. Za prijelaznog predsjednika imenovan je Adli Mansour koji je ukinuo gornji dom parlamenta Egipta.Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: